Kunstgras en huisdieren…. is dat veilig?

5 redenen waarom kunstgras niet schadelijk is voor huisdieren

Een grastapijt wordt steeds populairder bij mensen die op zoek zijn naar een alternatief voor een traditioneel gazon. De redenen hiervoor zijn: een kunstgazon vereist minder onderhoud, geen water en kan het hele jaar door worden gebruikt. Maar mensen met huisdieren vragen zich echter vaak af of dit soort gras niet schadelijk is voor hun huisdier. Nou, het goede nieuws is dat een kunstgazon veilig is voor zowel honden als katten. Doorgaans zijn ze zelfs veerkrachtiger dan natuurlijke gazons, als het gaat om de slijtage die wordt aangericht door uw huisdier. Dat gezegd hebbende, hieronder zijn een paar factoren om te overwegen voordat je je harige vrienden aan uw nieuw kunstgazon introduceert.

 

*Een kunstgazon kan een groot verschil maken in het leven van uw huisdier

De wereld kan een intimiderende plek zijn voor een kleine hond of kat. Gras dat overwoekerd is, kan een ongewenst obstakel zijn voor kleine poten. Als uw gras altijd netjes onderhouden is, kan dit uw hond of kat overtuigen om vaker naar buiten te gaan en meer beweging te krijgen. Uiteraard kan het ook een verschil maken in het leven van een groter huisdier.

 

*Kunstgras biedt comfort en duurzaamheid

Honden kunnen gazons schade toebrengen, vooral als ze graven. Gelukkig biedt een modern grastapijt, met de juiste constructie-elementen, een combinatie van comfort en duurzaamheid, waardoor het ideaal is voor uw huisdieren.

 

*Urine zal je grastapijt niet beschadigen

Dieren urineren waar ze willen, of het nu de kattenbak of badkamer is, of dat speciale stukje grind, cement of natuurlijk gras. Maar als je kunstgazon introduceert aan uw huisdier dat gewend is om natuurlijke omgeving te gebruiken, past het zich meestal na een korte overgangsperiode aan. Urine en uitwerpselen van uw huisdier hebben geen negatief effect op het grastapijt en het kan ook eenvoudig gereinigd worden. De strakke, maar doorlaatbare ruglaag zorgt ervoor dat urine en andere vloeistoffen gemakkelijk kunnen weglopen. Het is zelfs mogelijk om kleinere delen kunstgazon te gebruiken om puppies zindelijk te maken. Net omdat de urine niet schadelijk is en het grastapijt kan weggenomen worden om het te reinigen.

 

*Een grastapijt is gemakkelijk schoon te maken en te ontgeuren

Een kunstgazon is eenvoudig te reinigen als het gaat om de uitwerpselen van uw huisdier. Met de tuinslag of hoge drukspuit en een harde bezem, kunt u het kunstgras heel makkelijk schoonspuiten. En hoewel polyurethaan en latexruggen de functie hebben om vloeistof door te laten, kunnen urinegeuren een uitdaging vormen. Net als andere roestvrij synthetische huishoudelijke oppervlakken, kan een grastapijt de geur vasthouden. De plek waar de geur vandaan komt, kan moeilijk te detecteren en te elimineren zijn. Maar als je de favoriete plek van uw huisdier al hebt gereinigd en nog steeds een indringende geur opmerkt, veeg je het oppervlak eenvoudig af met een azijnmengsel. Eenmaal gedroogd, moet dit eventuele resterende geuren elimineren.

*Kunstgras is niet-toxisch

Sommige honden of katten kunnen eenvoudigweg de drang niet weerstaan ​​om aan een ​​kunstgrasoppervlak te kauwen of te likken, voornamelijk een nieuw geïnstalleerd grastapijt. Dit is niet gevaarlijk voor uw huisdier, omdat een kunstgazon vaak minder toxisch is dan chemisch behandeld natuurlijk gras. Een uitzondering is echter lood. Oudere of geïmporteerde grastapijten kunnen behandeld zijn met lood, waarvan bekend is dat het niet veilig is voor kinderen en dieren als het wordt ingeslikt. Daarom is het belangrijk om altijd te kiezen voor een loodvrij, niet-toxisch kunstgazon. De kunstgrassen van Netgras.nl zijn allen lood en cadmium vrij en dus veilig voor uw huisdier!